Bözödi alakor búzából készült Penne sárgabarackos csirkeraguval

Hozzávalók (2 személyre):
-- 30dkg csirkemell filé
- 20dkg sárgabarack
- olíva olaj
- 1 dl tejszín
- 2 dl joghurt
- só, őrölt fehérbors, édesítőszer ízlés szerint
- apróra vágott petrezselyem zöldje, őrölt gyömbér ízlés szerint
- Alakor 4 tojásos penne tészta

Elkészítés:

- Kevés olíva olajon a csíkokra vágott csirkemellet lepirítjuk, hozzáadjuk a tejszínt és a joghurtot. Sóval, borssal, gyömbérrel és édesítővel ízesítjük, fedő alatt puhára pároljuk. - Közben a barackokat meghámozzuk, felkockázzuk, kimagozzuk. (TIPP: Ha a barackot pár másodpercre forró vízbe dobjuk, a héját könnyebben eltávolíthatjuk.)
- Amikor ragunk már majdnem kész, hozzáadjuk a barackot és a petrezselymet, kevergetve összeforraljuk. (Vigyázzunk a petrezselyem mennyiségével, nehogy elnyomja a többi ízt.)
- A Bözödi Alakor tésztát lobogó sós, olajos vízben 8-10 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel öblítjük.
- Amikor készen vagyunk a főzéssel, ételünk már fogyasztható is. Jó étvágyat.

Előkészítési idő: 15perc

Főzési idő: 20 perc

Tisztelt Ügyfelünk ! 
 
Az új webshopunkkal hamarosan jelentkezünk. Addig is termékeinkkel, megrendelésekkel kapcsolatos információt a következő telefonszámon adunk: 
 
+36 30 279 4738
 
Köszönjünk a türelmét!